Al Taglio

Pinsa.jpg
 

Al Taglio

Mitt i centrala Stockholm hittar du den gemytliga restaurangen Al Taglio. Här serveras pinsa, en avlång pizza med lång och anrik historia. Gatun Arkitekter fick i uppdrag att ta fram ett inredningskoncept som både inspirerade men också fungerade som en kuliss för att låta pinsan träda fram som huvudroll.


Det är ovanligt för restauranglokaler att få en sådan fantastisk takhöjd som är i denna lokal. Det gav en bra grund för att skapa en trovärdig och tidlös atmosfär som en bakgrund till det traditionella hantverket. 

I inredningen har man jobbat noggrant med material som dels rimmar med stationshuset som restaurangen ligger i, och dels lyfter fram och hyllar produkten. För att skapa den genuina känslan valdes material som får patina med tiden som riktigt trä och broms. På dörrarna visas tryck med bilder från Rom. 

Ägaren Nicola Perrelli beskriver resultatet som en liten del av Rom i hjärtat av Stockholm.

–  Jag vill erbjuda en italiensk oas mitt i stadens brus, säger han i ett pressmeddelande. En lokal som låter, doftar och smakar precis som det genuina Rom.

Kontakt

Simon Scheiwiller
+46 709 10 16 59
simon@gatun.se

 
 
Trappan där du kan sitta och avnjuta en god pinsa.

Trappan där du kan sitta och avnjuta en god pinsa.

Ett öppet kök där gästerna kan se pinsan tillverkas.

Ett öppet kök där gästerna kan se pinsan tillverkas.

Gelatobar.

Gelatobar.